Analge-Jet-puudutus

Tietokoneohjattu puudutusjärjestelmä = Kivuton puudutus

Tämä on tärkeä edistysaskel paikallispuudutusruiskuissa lähes 150 vuoteen.

Mistä puudutuksen kipu johtuu?

Harva tietää, ettei kipu johdu neulan pistosta, vaan puudutusaineen annostelunopeudesta kudokseen. Liian nopea ja huolimaton annostelu kasvattaa painetta kudoksessa ja tämä koetaan pistävänä kipuna. Tämä kipu yhdistetään monesti neulaan ja voi aiheuttaa neulakammoa potilaassa.

Kivuton puudutus, onko se mahdollista?

Kyllä. Analge-Jetissa puudutustapahtumaa valvoo tietokone. Laite annostelee puudutusainetta rauhallisesti ja kontrolloi kudokseen kohdistuvaa painetta.

Potilaan hyödyt:

  • Laite mahdollistaa yksittäisten hampaiden puudutuksen ilman posken tai huulen pitkäaikaista tunnottomuutta.
  • Kivuton puudutus voidaan suorittaa suun alueille, jotka tavallisilla injektioruiskuilla on vaikea puuduttaa ilman kipua.
  • Puudutustapahtuma on rauhallinen.
  • Hammaslääkärillä on valittavanaan kolme eri puudutusohjelmaa eri puudutustarpeisiin.

Yli 25 % aikuisista potilaista pelkää pistämistä ja ruiskeita, mutta Analge-Jet -ruiskeen kokeneet potilaat ovat hämmästyneitä sen mukavuudesta. Jo yksi Analge-Jet -ruiske voi vähentää merkittävästi hampaiden puuduttamiseen liittyvää pelkoa.

Analge-Jetissa on tietokoneohjattu puuduteliuoksen syöttö tasaisella virtausnopeudella kudoksen vastuksen vaihteluista huolimatta. Puudutusneulan kärjestä valuu koko ajan puudutetta saaden aikaan puudutuskäytävän tehokasta ja lähes kivutonta ruisketta varten.Vaikutusta voidaan vielä tehostaa siten, että noin minuuttia aiemmin levitetään vanutupon avulla pintapuudutusgeeliä.

Analge-Jetia voidaan käyttää perinteisissä paikallispuudutuksissa ja alaleuassa myös ns. leukapuoliskoidenjohtopuudutuksissa. Analge-Jetiin sopivat kaikki paikallispuudutuspatruunat ja yleisimmät neulakoot. Analge-Jetin mikroprosessori auttaa antamaan ruiskeet helposti, yhdenmukaisesti ja käytännöllisesti katsoen huomaamattomasti. Lisäksi ohut, kynämäinen käsikappale tarjoaa paremman kosketustunnon ja hallinnan sekä ennenkokemattoman näkyvyyden. Analge-Jetin mahdollistama ruiskumenetelmä yksinkertaistaa paikallispuudutuksen antamista vähentämällä stressiä ja kipua sekä usein myös tarvittavan puudutusaineen määrää. Analge-Jet-järjestelmässä puudute yleensä ns. täsmäruiskutetaan tarkasti määrätylle alueelle, jolloin useimmiten saavutetaan erinomainen teho hammasytimessä ilman että koko kasvopuolisko puutuu.

Muista kysyä kivutonta puudutusta seuraavalla hammaslääkärikäynnilläsi!